Home

Sedikit Tentang Aku
Aku di Tempat Kerja
Kekasihku
Pictures Galleria
Zaman Sekolahku
Darah Bugis
Resume
My Favourite Links
Contactlah Aku
Private Lounge
Gila Swimming
mechanic
Pictures Galleria

Gambar-gambar aku, just for the record.

Senarai gambar digital aku. Simpan buat kenang kenangan, mana ler tau bila-bila nanti aku dah mati, ada juga kenangan yang korang kawan kawan aku boleh nengok, dan yang penting sekali utk anak cucu aku.

Gambar-Gambar ketika Project Pre-Commisioning 32" diameter pipeline 56KM Guntong-D platform to ANDR-A Platform

Detached From Guntong-D Platform

Dreaming nak balik darat

Far Far from home

Sr. Field Engineer Syukor Md. Sayuti

Guntong-D Flare. Its burning me!

Going Places Magazine

Guntong-D Platform

Out side there. My real world argghh!

The only activity in my Cabin.

Ready to rock D ocean.

Resting to Death!

Lalak The Rigger

Jamjuri our Safety Officer

MV Seabulk Freedom berth in Pasir Gudang Port

Snap Myself

Standby to hit the Ocean

Study Procedures... Pigging tomorrow.

Tioman Island... Oh yea! Its behind me.

Sebahagian daripada aktiviti company di lautan dan di fabrication yard.

Jacket (kaki pelantar) dihantar ke position.

Jacket (Kaki pelantar minyak) launch ke dasar laut.

Jacket tu dah diletak di position dia. Kejap lagi berdiri lah dia.

Angkat nak bagi berdiri.

Boatlanding, angkat dan pasang di jacket.

Piling.. OOh! Yeaa! kasi dia lekat sama dasar laut.

Kita instal riser (paip yang menyambungkan paip dasar laut naik ke platform) guard.

Angkat Riser.

Riser installation.

Jacket berdiri sudah.. tinggal install Modul (bahagian atas) lak.

Hah ni ler modul yang dah siap kat fabrication yard. kejap lagi nak transport ke laut.

Selepas letak modul atas jacket dan semua aksesori sudah install, inilah hasilnya

The pessimist sees the difficulty in every opportunity; the optimist, the opportunity in every difficulty.

------***------
My earth and My heavens do not contain me,
but the heart of My believing servants contain Me.

Hadith - Ghazali's Ihya' 'ulum al-din
------***------

Dan hendaklah ada di antara kamu segolongan umat yang menyeru kepada kebajikan, menyuruh kepada yang ma'ruf dan mencegah dari yng mungkar; merekalah orang-orang yang beruntung.
QS. Ali Imran 104:105)


CARI Free Banner Exchange Network